Manapság egyre népszerűbbek a modern kandallók, ezen belül is a sarok kandallók. A kandalló tetszetős kiegészítője lehet bármely helyiségnek, otthonnak vagy akár irodának. Egyesek azonban úgy találják, hogy a hagyományos elrendezésű kandalló nem felel meg az igényeiknek. Ennek eredményeként mostanában egyre többen telepítenek helytakarékos fatüzelésű sarok kandallókat lakásaikba, irodájukba.

modern kandalló

Ugyanaz a kandalló sarokban és egyenes falon

 

 

A beépített sarok kandalló előnyei

 1. Bármilyen lakásba beépíthetőTársasházban, kis alapterületű városi lakásban vagy régebbi bérházban él? Ezekben és sok más típusú lakásban is korlátozott az alapterület. Ha szobája kis alapterületű, úgy gondolhatja, hogy a fatüzelésű kandalló felszerelése nem jó megoldás az Ön számára. Azonban egy sarokba épített kandalló kényelmesen elfér gyakorlatilag bármely sarokban.
  Ha tágas szobái vannak, fontolóra veheti, hogy felosztja őket hangulatos ülő- vagy olvasóterületekre, kiemelve egy modern sarok kandallóval. Látja az összes bútort és a teljes szobát, miközben a ropogó tűz pihentető kényelmét élvezi családjával a hideg napokon.
  beépített sarok kandalló
 2. HelytakarékosA hagyományos kandalló sok padló- és falfelületet foglalhat, így ez a klasszikus stílus korlátozhatja a bútorok vagy dekorációk elhelyezésének lehetőségét a szoba otthonosabbá tételéhez. A sarok fatüzelésű kandalló a legjobb megoldás, ha takarékoskodni kell a hellyel. Mielőtt sarok kandallóbetétet vagy bármilyen kandallót építene, alaposan meg kell fontolnia a szoba elrendezését. Nemcsak a kandalló méretére kell gondolnia. Gondoljon a szobán átmenő forgalomra. Győződjön meg arról, hogy a sarok kandalló tűztér helye legyen legalább 90 cm távolságra minden éghető anyagtól.Érdemes megfontolni, hogy a nagyobb kényelem érdekében helyet kell-e szentelni a tűzifának és a szerszámtárolóknak. Grenaisol lappal szakszerűen megoldható a hőszigetelés.
  hőszigetelés kandalló mögé
 3. Stílust ad otthonánakA sarok kandallók népszerűsége gyorsan növekszik. A belsőépítészeti tervezők is egyre inkább felismerik a helytakarékos fatüzelésű sarok kandallók értékét. A felépített sarokban több fal van nyitva a bútorok számára. Alapvető meleget is tudnak biztosítani a helyiségben. Kompakt méretük miatt a sarok kandallók több helyiségben is elférnek – például fürdőszobákban és konyhákban.Sok esetben a háztulajdonosok azt akarják, hogy fatüzelésű sarok kandallójuk legyen a szobájuk középpontja. Ebben a forgatókönyvben a köpeny vagy a vonzó burkolat felhívhatja a figyelmet egy fatüzelésű kandallóra bármely sarokban. A hozzáértő lakberendezők világítás, műalkotás vagy síkképernyős tévé elhelyezését javasolják a lakástulajdonosoknak egy kis sarok kandalló közelében, hogy a figyelem középpontjába helyezzék a fűtőberendezést.A dekoratőrök egyetértenek abban, hogy a lakástulajdonosok vegyék figyelembe a bútorok elrendezését, mielőtt fatüzelésű kandalló sarokba helyezéséről döntenek. A komfortos lakótér kialakításnak kell lennie a legfontosabb célnak. Ez pl. úgy érhető el, hogy a bútorok a kandalló felé néznek.

  Fontolja meg a szőnyegek és a bútorok csoportosítását is, hogy megfeleljen a fatüzelésű sarok kandalló szögének. Ha nagyon kicsi ülőhellyel dolgozik, könnyű vagy forgószékekkel társalgó területet hozhat létre a fatüzelésű kandalló közelében, amelyet könnyedén rendezhet be.

  Sarok kandallóval kitöltheti az üres helyeket is egy nagyobb helyiségben. A fatüzelésű sarok kandalló kiegyensúlyozott megjelenést eredményezhet.
  fatüzelésű sarok kandalló

  Meghitt légkört teremt üzleti környezetben is

  A sarokba rejtett fatüzelésű kandallók nemcsak otthona számára vonzóak, de a vállalkozásában is nagyszerűek lehetnek. Függetlenül attól, hogy egy vállalkozás tulajdonosának van-e irodája vagy kereskedelmi telephelye, a sarok fatüzelésű kandalló barátságos környezetet kínálhat az ügyfelek számára.

  Mivel a kandalló otthonos érzést kelt, akár egy orvosi rendelőben pl. egy sarok kandalló kályha kellemesebbé teheti a várakozást a páciensek számára.

  Manapság kandallókat gyakran láthatunk éttermekben, mivel ez is kellemesebbé teszi a vendégek számára az étkezést és az egész élményt. A fatüzelésű sarok kandallók nyugtató hangulatot teremthetnek szalonokban és más helyiségekben is. Ha bármilyen üzleti tevékenységet folytat, gondoljon arra, hogy milyen sok előnye származhat egy ilyen fűtőberendezés használatából.
  sarok kandalló kályha

  MCZ sarok kandallók

  Az MCZ sarok kandalló építés előnyei

  Az MCZ sarok kandalló igazi klasszikus, az építészek is nagyra értékelik. Valójában lehetővé teszik, hogy berendezze az otthon egy sarkát, azonnal kiemelve a környezetét, amely további vonzerőt és varázst kölcsönöz neki. Ezzel egyidőben helyet szabadít fel a többi falon, hogy azok más célokra legyenek felhasználhatók.

  mcz sarok kandalló Sarok kandallóbetét sarok kandalló képek

  MCZ sarokkandalló megoldások

  Az MCZ sarok kandallók a láng maximális láthatóságát kínálják, fejlett égésoptimalizálási technológiával társítva. A láng varázsa éppen ezért egy modern kandalló funkcionalitásával párosul, amely hatékony, gazdaságos és tiszta módon képes ellátni fűtési feladatait. Az MCZ kandallók pénzügyi szempontból előnyösebbek, mint a hagyományos rendszerek, mert a opcióban vásárolható Comfort Air rendszerrel egyszerre több szobát képesek fűteni, miközben lényegesen jobban teljesítenek, mint a hagyományos nyitott kandallók.

  Az MCZ sarok kandallók változatai

  A sarok kandallók normál MCZ burkolattal felszerelhetők, magas színvonalú, kézműves anyagok felhasználásával. Alternatív megoldásként a kandalló építő mester egyénileg is kialakíthatja a sarok kandallókat az egyedi burkolati megoldások érdekében. A sarok kandallókat gyakran padokkal, fatartókkal vagy más díszítő elemekkel egészítik ki, hogy tovább hangsúlyozzák a lángot.

  Cégünk a Zsófi Team Kft. vállalja sarok kandalló beépítését szakszerűen, garanciával az Ön elképzeléseihez illeszkedve. Igény szerint vízteres vagy légfűtéses kandalló megvalósításában is partnerei vagyunk. Kéressen minket bizalommal szaktanácsért vagy bővebb információért elérhetőségeink valamelyikén!

  sarok kandalló árak

error: Content is protected !!