MCZ Technológia

Miért választották több tízezren az MCZ készülékeket Európa szerte…?

Vízteres kandallók központi fűtéses rendszerekhez
Ne foglalkozzon többet vízteres kandallója égési levegőjének szabályzásával, spóroljon időt. A Hydrotherm automata vízteres kandallók 21 és 26 KW-os változatai leveszik válláról a feladatot. Az automata égésszabályzó annak megfelelően adagolja az égési levegőt és szabályozza az égést, hogy milyen hőmérsékletű az előremenő víz. Ha emelni kell az égés intenzitását, több levegőt enged be, ha csökkenteni kell csökkenti a beáramló levegő mennyiségét. Ennek köszönhetően nem lehet túlfűteni a kandallót, és nem forralja fel a vizet. Ezen előnyökhöz még az is társul, hogy a hatásfok az automatika miatt jelentősen javul, mert kimaradnak a túl intenzív égési szakaszok amikor a feleslegesen termelt túlzott mennyiségű hő szalad kifelé a kéményen.  Részletek itt.         

 

Légfűtéses Forma kandallók modern kandallókhoz, egyedi formákhoz

Az MCZ Alutec alumínium oxid tartalmú kerámiabetétes tűzterek nemcsak dekoratívak, modernek és feltolhatóajtósak. A kerámiabetét és így a tűztér belseje a kandalló egész élettartama során ugyanolyan világos marad mint amikor megvásárolta. Mi ennek az előnye? Egyrészt a tűz sokkal szebb mert több fény jut ki a tűztérből a világos falról visszaverődve, másrészt az alumínium oxid tartalmú kerámiabélés kellemesebb hőérzetet bíztosít a jobb hőátadási mutatók miatt. További előnye, hogy a tűztér hatásfoka nem romlik a tűztér falára lerakódó koromréteg miatt, mert az automatikusan lepereg róla a megfelelő hőmérséklet elérésekor. Ez magávalhozza azt is, hogy a tűztér falát nem kell kefével tisztítani. Mindezen tulajdonságok társulnak a 86 %-os hatásfokkal, hogy a fafűtés igazán megérje önnek. Az összes légfűtéses tűztér kombinálható gyári légbefúvásos rendszerrel is.  Részletek itt

   

 

Passzívház kályhák alacsony energiaigényű házakhoz és passzívházakhoz

Az oyster technológával felszerelt kályhák nem szívják a lakás levegőjét, mert kialakításukból adódóan teljesen légtömörek, beépíthetőek minden teljesen szigetelt házba és passzív házakba is. Ha alacsony energiaigényű házát tervezi az MCZ zárt rendszerű kályhái megfelelő megoldást nyújtanak. Az akár 84 %-os hatásfok gondoskodik a nagy arányú megtérülésről. A kályhák kezelése egyszerű egy karos megoldással történik. A tűzterek Alutec béléssel készülnek, megőrzik új állapotuknak megfelelő színüket ezáltal látványosabb lángképet adnak a világos háttérről visszaverődve, nem igényelnek tisztítást. Részletek itt

 

Pellet kályhák akár 95 % hatásfokkal a távirányítást, automatikus működést kedvelőknek, egyszerű telepítés, kis helyigény, 6 – 24 KW-os modellek.

Az MCZ légfűtő és vízteres pellet kályhái megspórolják idejét, előre beprogramozhatja a kályha működését akár hetekre is. A rendszer legfőbb előnye, hogy csak akkor fűt amikor ön akarja, persze automatikusan az ön által beállított hőmérsékleten. Beállíthatja úgy is, ha nincs otthon, hogy csak akkor kapcsoljon be mielőtt hazaér és addig minimum hőmérsékleten tartsa a lakást. Ennek köszönhetően ráadásul jelentős tüzelőanyag megtakarítást érhet el. A vízteres pelletkályhák akár 24 Kw-os teljesítménnyel is kaphatóak ellátva az egész ház fűtését. Részletek itt:   légfűtő – légcsatornázható – vízteres

 

 

Az innovatív ACTIVE® rendszer biztosítja a minőségi kimagasló 90% feletti hatásfokot az alacsony károsanyag kibocsátást és a kismértékű pelletfogyasztást. Az ACTIVE rendszerrel felszerelt kályhák alkalmazkodnak bármilyen pellethez 6-8 mm átmérőig.  A kályhában található megbízható és hatékony szenzor a pellet mennyiségének megfelelően szabályozza az égési levegő mennyiségét. A rendszer alkalmazkodik a kémény huzatviszonyaihoz, ezzel megkönnyítve a készülékek telepítését.

 

Kis hely-, és kéményigényük miatt a fatüzeléses és pelletes kályhák könnyen telepíthetőek, a helyi adottságok változtatása nélkül. Hosszútávon jelentős energia megtakarítást biztosit az ön és családja számára.

Comfort air – egyszerre fújja a levegőt a telepítés helyiségébe és más szobákba akár 8 méter távolságba

 

Egyes típusoknál COMFORT AIR® technológiával egyszerre több helyiség is fűthető. A kályha vagy tűztér elején a készülék kifújja a levegőt a telepítés helyiségébe, és egy másik hátsó vagy felső csatlakozáson keresztül a másik ventillátor fújja a levegőt meleglevegő csöveken keresztül más helyiségekbe. A Comfort air kiteknek két fajtája van alapvetően: a slim és a basic. De ezek a verziók szükség szerint bővíthetőek.

 

Comfort air basic verzió:

A ventillátor karbantartása és, tisztítása a befúvón keresztül történik.A kifúvó persze elhelyezhető nagyobb távolságban is akár 8 méterig bárhol.

 

Alap kifúvó (2 db multi 20) a basic comfort air kitben:

 

 

Comfort air slim verzió:

Vékony falakhoz ajánlott. A ventilátor a tűztér és a kifúvó között helyezkedik el, így a ventillátort külön lehet tisztítani és karbantartani a kifúvóktól függetlenül.

 

Alap kifúvó (2 db multi 12) a slim comfort air kitben:

 

 

Kérhető extra kifúvók mindkét verzióhoz:

 

Bl 20 – kétirányba fúj ki oldalra

Mono 20 – alapon rendelkezik párologtató – aromaterápiás tartállyal. Kérhető világító funkcióval.

 

 

A Ghost, Float és flip dizájn kifúvók acél tartószerkezetre épülnek selyemfestett üvegből, alapkiszerelésben tartalmazzák a világítást és a párásító – aromaterápiás tartályt. Tegye otthonát igazán egyedivé az MCZ egyedi kifúvóival. Nézze meg a videót lent.

 

 

 

 

További technológiák

Az OVERNIGHT technológiával négy kg fával (begyújtott kályhánál) 12 óra eltelte után is a kályha még 40 celsius fokos.A hőtárolásnak és a továbbfejlszetett hőkieresztő rendszernek köszönhetően, ez a technológia lehetővé teszi a szoba természetes konvekciós fűtését akár 12 órán keresztül az utolsó feltöltés után.Az overnight techológiával ellátott kályhákban a nagymennyiségű hőtároló anyag hosszú ideig tárolja a meleget és hosszan elnyújtva ereszti ki azt. Égő parázs 12 óra eltelte után is. Ha az égést minimumra állítjuk a kályha fával feltöltése után, 12 óra múlva is égő parazsat találunk a kályhában. Ez gyorsabb újraindulást és felfűtést tesz lehetővé.